Støttekontaktperson jf. LSS §52 stk. 3, nr. 6.

Ungekonsulent tilbyder støttekontaktpersonsordning efter behov til sårbare børn og unge i alderen 12-18 år. Støttekontaktpersonen som bliver tilknyttet den unge/barnet, vil på en hensigtsmæssig og meningsfuld måde skabe en relation til den unge/barnet. Dette med afsæt i en respektfuld, anerkende og åben tilgang, for at være den bedste udgave af en voksen rollemodel.

Ungekonsulent er det støttende bindeled mellem myndighed/skole, ungdomskriminalitetsnævnet samt den tryghedsskabende relation for den unge/barnet. Den unge/barnet vil blive mødt i øjenhøjde og præsenteret for en anerkendende tilgang, dette for at kunne motivere den unge/barnet, til at tage del i konkrete mål og handleplaner. Der vil blive set på de nuværende elementer i den unge/barnets liv, og forsøgt at optimere de i forvejen eksisterende ressourcer så disse blive mere udviklende for den unge/barnet. Med den unge i centrum, vil der sammen med omsorgspersoner og fagpersoner skabes strategier, med afsæt i den unge/barnets ønsker og drømme for fremtiden afstemt med tilgængelige ressourcer.

Efterværn jf.  LSS §76

Ungekonsulent tilbyder støttekontaktpersonordning til unge mellem 18-23 år. Formålet med indsatsen er at den unge støttes til at etablere et selvstændigt voksenliv, på lige fod med andre unge.
Ungekonsulent vil i indsatsen have fokus på at den unge fastholder eller kommer i gang med enten uddannelse eller beskæftigelse, og få bibeholdt eller etableret sociale fritidsaktiviteter med andre jævnaldrene.

Samfundets forventninger når en ung bliver 18 år, og dermed myndig er for mange unge mennesker vanskelige at navigere i. Unge mennesker der i forvejen har udfordringer bliver endnu mere udfordret og har brug for den rette støtte og vejledning frem mod et selvstændigt voksenliv.

Vejen frem mod dette, kan være med løsningsfokuserede samtaler og coachende dialog, hvor den unge støttes til at identificere og udvikle positive strategier i hverdagen. Yderligere vil der være fokus på relations dannelse i starten af samarbejdet mellem Ungekonsulent og den unge, dette for at sikre den unge er tryg i samarbejdet, frem mod hans/hendes mål.



Kontaktperson jf. UKL § 13, stk. 1, nr. 7

Ungekonsulent tilbyder kontaktpersonordning til børn og unge mellem 10-18 år, hvor Ungdomskriminalitetsnævnet har truffet afgørelse om et forbedringsforløb.
Dette forbedringsforløb har som regel en varighed op til 2 år, dog kan det i enkeltstående tilfælde have en varighed helt op til 4 år.
Ungekonsulent vil i et forbedringsforløb have særligt fokus på, at den unge/barnet vil få en kriminalitetsfri tilværelse.
Ungekonsulent støtte den unge/barnet i de regelmæssige møder med tilsynsførende fra ungekriminalforsorgen. Indsatsen kan tilpasses den unge og indeholde funktioner fuldt svarende til kontaktpersonordning jf. LSS § 52, stk. 3, nr. 6.
Ungekonsulent er allerede i 2018 blevet bekendt med forbedringsforløbet til unge, dengang var det et udspil fra Søren Pape Poulsen, som endeligt trådte i kraft under ungdomskriminalitetsloven den 1. januar 2019.
Gennem årenes løb har Ungekonsulent erhvervet stor ekspertise i indsatstypen, som indeholder sagsforløbet i Ungdomskriminalitetsnævnet samt det efterfølgende samarbejde med ungekriminalforsorgen. Ungekonsulent har samarbejdet med både ungdomskriminalitetsnævnet i Århus og Kolding, samt deltaget til nævnsmøder i retten hos de respektive politikredse.